10 January 2009

Mahasiswa Berdemontrasi Untuk Palestine..

Ya Allah Selamatkan Palestine..
SAVE GAZA!!

Mahasiswa Berdemontrasi

Kuala Lumpur : Saya sebenarnya datang agak lambat jadi tidak sempat untuk join perarakan menuju ke Kedutaan Mesir. Jadi saya dan sahabat-sahabat hanya menunggu di depan Tabung Haji. Demontrasi ini bertujuan menunjukkan bantahan seluruh mahasiswa dan rakyat terhadap kekejaman Israel.

Semasa perjalanan, tapak kasut saya tercabut menyebabkan saya terpaksa berjalan sambil mengheretkan kaki. Tapi itu bukanlah batu penghalang semangat demontrasi yang buat julung-julung kalinya saya join. Pengalaman baru buat diri saya! Berikut adalah gambar-gambar yang sempat ditangkap :

Demontrasi Berjalan Dengan Aman

Akak GAMIS Diinterview

cLoVer dan akak wakil GAMIS Palestine :)

“Hancur Yahudi” dan “Save Gaza”!

Maklumat lanjut boleh check : GAMIS

11 comments:

Adelita said...

Alhamdulillah. Sekarang awak ada experience dan juga ada membuat sesuatu demi menyuarakan bantahan terhadap kekejaman rejim Zionis terhadap saudara2 kita di Gaza... =)

Aik... Comelnya muka awak... Mcm clover... Hehehe. =p

Aida Nadiah Abdullah said...

Subhanallah..xsngke lak student UKM pn ade wat cmni eh..bgsnye^^
ni sume student ke atau yg rela je?mesti best awk dpt penglaman baru kan....:)

cLoVer4miza said...

Kak Aida, ni bukan bdk UKM je.. Ni anjuran Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia.. Tp byk gak parti2 lain dtg huhu.. tergabung lak.. hihi bez! mesti la semua rela!

seorang muslimah said...

alhamdulillah..
rajin adik kite ni wat update blog..
bagus2..
:)

Adawiyah said...

I hate war too. =(

Az said...

Akak dulu pun ada joined demo UKM ni masa tahun 1997 kalau tak silap.
Masa tu demo pasal Israel gak...kat Masjid UKM..

cLoVer4miza said...

ooo xtau pon.. masa tu sy skola rendah lg hehe.. rupenye bdk ukm ni ada keturunan suke wat demo :)

Mizah said...

waa..best!!nak ade demonstrasi gak kt cni..nk join..huhu..

rosniza said...

hmm..kenape gambar last tu ada gambar daun?

all the best!

teruskan memboikot zionis israel n USA...n i like u to watch this video brave palestinian boy Vs coward israeli soldier http://www.youtube.com/watch?v=604n9YKaleY

dapat mesej ini daripada kawan:

dah boikot produk2 Israel & Amerika? Nak boikot semua ke? kalau boleh semua la tapi kalau tak boleh, ada pakar dah jalanakan kajian dan buat kesimpulan di bawah mengikut priority saham syarikat mana yang jelas banyak menyumbang dan bersimpati dengan Israel, kesimpulannya seperti di bawah:

priority 1: mesti boikot, jangan sentuh: syarikat yg jelas sokong/menyumbang kpd Israel: McDonalds, Starbucks, Coca cola..
priority 2: kalau boleh boikot juga, syarikat yg melabur di Israel: Nestle, Nokia
priority 3: buy American last: semua syarikat Amerika yg lain.tal boleh jugak? hmm..tolong sebarkan pun ok la...

salaam

cLoVer4miza said...

Salam..

To Mizah : hehe boleh je... join la~

To Rosniza : daun tu la clover, my nickname.. btw thx u..

Ibnurashidi said...

Saya tabik kerana kamu berani menyertai..ohh, clover berselindung disebalik celahan daun.