15 April 2009

Sukarnya Menerima Islam Jika Mata Hati Tertutup..

Dengan Nama Allah, Berikan Aku Kekuatan Meneruskan Perjalanan Ini..


Terlalu ramai orang berkata kepada saya,

"Miza, kenapa ambil berat benda yang xperlu ambik tahu pun?"

"Kau ni, pelik la"

"Ya Allah.. awak ni slalu pikir benda2 yg xpatut pikir pon.."

"Awak berfikiran terlalu rumit.."

"Tak payah ambik tahu la.. Benda kecik je xpenting.."

"Miza, awak terlalu kejar benda yang xsepatutnya, benda yang lebih penting akan tertinggal kebelakang"

Ingin saya tegaskan disini, kata-kata di atas dikeluarkan daripada mereka yang sangat tinggi ilmu agama. Saya akui kadang2 sangat lemah apabila dihentam begini. Kata-kata sebegini sangat menikam hati, tercedera tanpa luka yang zahir.

Saya juga sebenarnya sukar nak explain kepada mereka. Pentingnya perkara ini. Saya faham, mereka sebenarnya tak faham. Mungkin sebab tak kene pada mereka sendiri. Jadi apa yang mereka faham?

"Tak suka hiburan melampau. Harap benda ini dihentikan segera!"

"Konsert sana sini, teruknya keadaan sekarang"

"Kita kene berjuang!"

"Politik skang sgt kotor. Rasuah sana sini."

"Tambah lagi ilmu tentang Islam"

Dan banyak lagi. Sesuatu yang sangat biasa di dengar. Apa yang dapat dilihat disini?

Mereka banyak sangat ilmu, jadi kita letakkan mereka dalam golongan yang mengetahui. Mereka hebat! Tak perlu pandangan orang lain. Tapi, jangan salahkan mereka. Mereka selesa kerana gembira melalui jalan sukar yang dijanjikan oleh Allah.

Biarkan orang lain lemas. Kesiannya.

Sejak pembukaan blog ini, saya sudah berkata blog ini khas untuk kawan-kawan. Tak kira kawan lama atau baru. Untuk sesiapa saja yang termasuk dalam golongan 'tertipu' tanpa mereka sedar. Golongan yang kurang ilmu agama. Jadi blog ini ditulis berdasarkan perspektif bagi pihak ini.

Saya telah mengorbankan banyak masa untuk mencari sesuatu dengan harapan dapat membuka mata semua. Dengan cara ini barulah pintu hati seseorang itu boleh dibuka. Supaya senang untuk menerima Islam.

Cukup setakat ini, masuk topik utama. Sedikit perkongsian untuk semua.

Saya selalu terfikir kenapa? Kenapa majoriti sukar menerima Islam? Mungkin ada yang menjawab pintu hati tertutup, belum dapat hidayah lagi etc. Jadi saya nak tanya lagi. Kenapa?

Mungkin ini salah satu daripada jawapannya..

Saya percaya majoriti orang zaman sekarang suka mendengar lagu-lagu daripada Barat.

Tahukah anda?

Majoriti lagu-lagu terkenal daripada Barat sebenarnya mempunyai lirik penyembahan secara tidak langsung. Oleh sebab 'indirect' jadi ramai yang tak perasan maksud tersirat yang jahat disebalik lagu-lagu ini.

Baca lirik ini dari perspektif,

I, me --> Syaitan
You --> Anda

Song : Frozen
Artist : Madonna

You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be
You're frozen
When your heart's not open

You're so consumed with how much you get
You waste your time with hate and regret
You're broken
When your heart's not open

Mmmmmm, if I could melt your heart
Mmmmmm, we'd never be apart
Mmmmmm, give yourself to me
Mmmmmm, you hold the key

Now there's no point in placing the blame
And you should know I suffer the same
If I lose you
My heart will be broken

Love is a bird, she needs to fly
Let all the hurt inside of you die
You're frozen
When your heart's not open

Mmmmmm, if I could melt your heart
Mmmmmm, we'd never be apart
Mmmmmm, give yourself to me
Mmmmmm, you hold the key

You only see what your eyes want to see
How can life be what you want it to be
You're frozen
When your heart's not open

Mmmmmm, if I could melt your heart
Mmmmmm, we'd never be apart
Mmmmmm, give yourself to me
Mmmmmm, you hold the key

Mmmmmm, if I could melt your heart
Mmmmmm, we'd never be apart
Mmmmmm, give yourself to me
Mmmmmm, you hold the key

If I could melt your heart

Apa yang menyebabkan ini adalah lagu penyembahan?

Dalam video klip lagu yang sangat-sangat tersirat ini, Madonna telah melakukan satu tarian penyembahan. Malah Madonna bukan menyanyikan Mmmmmm tp Ommmm merujuk kepada tuhan kepada Hindu, 'Om'.

Jadi pelik, kenapa Madonna seorang penyokong kuat Zionist yang mengagungkan Kabalah membuat penyembahan kepada tuhan Hindu?

Sebab dia tahu. Apa yang disembah oleh Hindu adalah sama apa yang disembah oleh dia. Apa itu? Cari sendiri. Saya tidak akan bagi 100%. Kenapa?

"The best way for people to see and change their way of thinking is for them to experience the change.. İs for them to see and research knowledge rather then someone telling to them.."

Perlu ditekankan disini. Hati-hati dengan lagu-lagu Barat. Kejahatan mereka berada disekeliling anda!

Selepas mengetahui banyak maksud tersirat disebalik lagu ini, saya cuba check folder my music dalam laptop saya. Apa yang saya jumpa? Astgfirullah, selama ini saya dengar banyak lagu-lagu begini. Alangkah tertipunya! Ini adalah antara lagu kesukaan saya dulu :

Song :Lies
Artist :Evanescence

Ohhh oohh oohh oohh ahh ohh ohh oohh oohh oohh ohh ohh oooh ohh(x3)
: Deep Heavy Speaking :
Bound at every limb by my shackles of fear
Sealed with lies through so many tears
Lost from within and persuing the end
I fight for the chance to be lied to again

You will never be strong enough
You will never be good enough
You were never conceived in love
You will not rise above

They'll never see
I'll never be
I struggle on and on to feed this hunger
Burning deep inside of me

: Deep Heavy Speaking :
But through my tears breaks a blinding light
Birthing a dawn to this endless night
Arms outstretched, awaiting me
An open embrace upon a bleeding tree

Rest in me and I'll comfort you
I have lived and I died for you
Abide in me and I vow to you
I will never forsake you

They'll never see
I'll never be
I struggle on and on to feed this hunger
Burning deep inside of me

They'll never see
I'll never be
I struggle on and on to feed this hunger
Burning deep inside of me

Ohhh oohh ahh oohh ahh ohh (x4)

:Heavy Scream:
Rest in me and I'll comfort you
I have lived yet died for you
Abide in me and I vow to you
I will never forsake you

They'll never see
I'll never be
I struggle on and on to feed this hunger
Burning deep inside of me

Ohhh oohh ahh oohh ahh ohh (x4)
fade out

Saya tak perlu terangkan maksud tersirat lagu ini. Fikir-fikirkan. Banyak lagi. Saya percaya anda pernah mendengar lagu Umbrella, Rihanna. Lagu ni, lagi la tersirat sampai tak boleh nak explain. Cari sendiri.

Adakah anda pernah terfikir keburukannya? Lagu-lagu ini sentiasa bermain di radio, tv dan juga laptop anda.

Lidah anda menyanyi-nyanyi..

Secara tak langsung anda menyembah benda lain..

Syirik lagi menggelapkan hati..

Anda jauh meninggalkan agama secara tidak sedar..

Pintu hati semakin tertutup rapat..

Semakin sukar menerima seruan Islam..

Inilah yang terjadi pada masyarakat sekarang.

Tertipu dengan helah orang-orang kafir.

Dari kecil sampai besar terdedah dengan benda2 begini.

Jadi tak perlu terkejut kenapa dai'e complain susah nak berdakwah dengan mad'u.

"The indoctrination of the masses through the media"

Tak perlu susah payah cari benda begini. Jika ada, nampak sangat.

Ya, nampak sangat tapi cuma kepada mereka yang sangat teliti.

Ingatlah, siapa yang menguasai dunia media sekarang?

Zionist..

Jadi tak perlu terkejut pon kalo ada banyak maksud tersirat disebalik lagu, drama, movie, buku, majalah dan lain2..

Maka benarlah janji Allah, pada akhir zaman artis2 akan diagung-agungkan..

Disebalik mengagungkan artis, apa yang indirect diagungkan? Fikirkan..

The people were trying to make this world worse are not taking a day off..

Directly from the Syaitan, straight to you...

Semoga Allah melindungi kita semua..

10 comments:

key_rain1325 said...

emm waa bestnyer post kali nh...
hmm sesuatu yg amat bermakna patut diketahui umat islam yg disembunyikan puak yahudi nh...
truskan menulis...insyaallah ada yg menyokong dari belakang...:')

cLoVer4miza said...

semoga diambil iktibar.. byk lg penipuan dunia.. antara sedar or tak..

ps/: sokong dr blakang je?

♥AidaNadia♥ said...

salam sis!
mantap pengisian.akak setuju sgt klu dgr lagu2 barat ni amat melaghakan kite scare diam2.Tp tula yg jd makanan ramaja skrg..seolah2 klu xdgr lgu barat,dianggap ketinggalan.
Ntah apa lg tah lagu2 yg sonsang yg mereka nyanyikan tu...akak pn nak cek folder music akk gakla..rase2nye english oldies ade jgk ke mesej2 sonsang tu eh?
hm..org kafir,sejak dr zmn nabi lg mereka cuba utk menyonsangkan iman org islam.jd xhairan klu ade pn kan...?
teruskan usaha sis!

Farid Rashidi said...

Salam..

Saya sangat sokong 500% tulisan ini. Ini bukan soal remeh atau kecil. Ini hakikat. Yang tahu agama, yang belajar agama turut menyanyi, meminati dan hafal lirik lagu 'omputih' dan 'melayu separa omputih'.

Mahu cari ketenangan apakah? tak cukupkah alunan zikir, nasyid, al-quran, selawat, qasidah?

Perkara begini juga tak mahu diambil kira bagaimana mahu membentuk daulah yang besar bukan.

Teruskan berdakwah..

Adawiyah said...

The Arrivals memang banyak membuka mata ana jugak... Hoho~

cLoVer4miza said...

Setuju sgt2.. pas dah buka mata, rs len mcm je dunia ni.. hoho~

muslimah dho`if said...

x payah tgk lagu barat..
lagu kat malaysia ni pun dah cukop wat org lagha dan lupe pd Tuhan..
merujuk pd lagu yg b`unsur lagha dan terlalu memuja manusia..(",)
nauzubillah..
smg kite sama2 dilindungi dr kejahatan yg kita th, ataupun x..
ameen..

p/s: bittaufiq wannajah fil imtihan..
maafkan sgala khilafku..
(^_~)

banat @ saffa @ hazwani said...

salam adik, ilmu yang sangat bermanfaat. rasa-rasanya nanti mahu ambil post ini dan publish in my very own blog.

jangan risau, sekali lagi, we'll always be by ur side!!!!!!

a.t.u.l.a.s.c.a. said...

salam...wahh miza...a very interesting fact! cam nak copy n paste dalam 'Cintaagungku' je... bagus miza, teruskan mengkaji...!

cLoVer4miza said...

salam..

bole je :)